• Sportovní kurz III. 2019

            17. 6. 2019

            Jednoho teplého, slunečného a nehorázně dusného poledne dorazila třída tercie s propocenými tričky, nacpanými kufry a řevem „Včelka Mááájaaa“ do sportovního resortu Březová. Bylo 3. června.

            Vcelku bez rozepří jsme si rozebrali pokoje a už o něco méně bezproblémově i různobarevné povlečení (protože kdo by chtěl to jasně červené, buďme upřímní). Jen co jsme se ubytovali, vytáhlo pár hudebně nadaných studentů zpěvník, kytaru a ukulele a začali si ničit hlasivky, v čemž soustavně pokračovali i po zbytek našeho pobytu.

            Vystřídali jsme mnoho více i méně adrenalinových aktivit, od divoké vodní bitvy na raftech až po nezapomenutelné skákání z osmimetrové věže. S jištěním, samozřejmě.

            Našli jsme si zde mnoho nových přátel, cizích i ve vlastní třídě, ale obědový jídelníček mezi ně bohužel zrovna nepatřil. Stačili jsme si však zahrát basketbal se staršími kluky, vyřádit se na skákačkách s mladšími dětmi a taky se navzájem postřílet při paintballu, lukostřelbě nebo lasergame.

            Ze sporťáku jsme si přivezli plno modřin, nádherných zážitků, vzpomínku na našeho instruktora Ikara, zaplácanou paměť foťáku a ochraptělý pedagogický doprovod. Srdečně doufám, že jsme během toho týdne nikoho (příliš…) netraumatizovali a že spolu zažijeme ještě více podobných skvělých momentů.

             

            Dita Zezulová, tercie