• Školní ples

            31. 1. 2024

            Prodej lístků na ples bude zahájen od středy 14. 2. 2024, v případě Vašeho zájmu kontaktujte od uvedeného data mailem Ing. Součka (suk@gymbuc.cz). Cena lístku s místenkou je 200 Kč. Samostatné lístky bez místenky nejsou v prodeji.

          • Siláci v Brně

            24. 1. 2024

            V půli prosince vyrazili sportovci z GOA Bučovice na krajské kolo v silovém čtyřboji. Pro hochy byla přichystána soutěž ve shybech, trojskoku, vznosech (ve visu na hrazdě je třeba přitahovat dolní končetiny k žerdi) a v tlacích s činkou o váze 75% hmotnosti závodníka. Dívky soutěžili ve šplhu na tyči, trojskoku, hodu medicinbalem a závěrečnou disciplínou jim byly leh-sedy. Naše družstvo tvořili Marek Lokaj, David Haloda, Michal Rozsíval, Daniel Kubíček, Bára Švapíková, Natálie Doležalová a Nikola Vránová.

            Silnou stránkou děvčat se stal hod medicinbalem. Nikola se v této disciplíně umístila s výkonem 10,2 m na páté příčce, Bára se s výkonem 9,5 m pohybovala těsně za první desítkou. Ve šplhu si z našich děvčat vedla také nejlépe Nikola. Díky času 4,4 s se umístila na patnácté pozici. Pod pět vteřin se podařil stlačit šplh i Báře. Problematický byl pro nás trojskok, kde byl rozhodčí nekompromisní v dodržování technického provedení. Děvčata se umístila ze všech středních škol na sedmé pozici.

            Chlapci se nejvíce trápili ve shybech a vznosech. V ostatních disciplínách se pohybovali v půli startovní listiny. Výrazného úspěchu docílil David v tlacích s činkou. Zvládl udělat 37 opakování a umístil se na parádním pátém místě.

            Celkově se podařilo chlapcům přeskočit ve výsledcích Gymnázium Bystrc, Gymnázium Mikulov a obsadili dvanáctou příčku.

            Mgr. Josef Křížka, vyučující Tv

          • Anatomické muzeum a Botanická zahrada

            22. 1. 2024

            Dne 12. 1. 2024 se studenti třetích ročníků, kteří navštěvují Biologický seminář, vypravili na exkurzi do brněnského Anatomického muzea a Botanické zahrady Masarykovy univerzity. Jak jsme zjistili, Anatomické muzeum nabízí velké množství vystavených exponátů, od lidských kostí, přes orgány až po lidské plody s různými vrozenými vadami. Zatímco v Anatomickém muzeu jsme si zopakovali strukturu živočišných a lidských tkání, ve sklenících Botanické zahrady na nás čekali zástupci exotických rostlin. V doprovodu zkušené průvodkyně paní Chytré, jsme prošli postupně několika skleníky. Seznámila nás s rostlinami tropického i subtropického pásu a k ochutnávce nám nabídla právě dozrávající banány.

            S přibývajícími informacemi nám postupně ubývaly síly, začala se projevovat lehká únava. Na konci jsme měli pocit tisíce nachozených kilometrů. Ve skutečnosti jsme překonali vzdálenost asi 100 metrů. Věříme, že si nově získané poznatky udržíme v paměti minimálně do příštího roku, kdy je zúročíme u maturitní zkoušky.

            Za žáky Biologického semináře holky z 3. A.    

          • Dny otevřených dveří

            9. 1. 2024

            Milí žáci, vážení rodiče a přátelé naší školy,

            jak jste již možná byli prostřednictvím médií informováni, dne 13. ledna 2024 se v Jihomoravském kraji koná celokrajský den otevřených dveří středních škol. Akce se koná v rámci podpory kariérového rozhodování žáků základních škol. Naše škola – Gymnázium a obchodní akademie Bučovice, příspěvková organizace – se do této akce rovněž zapojí. Navštívit nás můžete tento den v době od 10.00 do 15.00 hod. K dispozici Vám bude vedení školy, které odpoví na Vaše dotazy ohledně vzdělávání na naší škole a sdělí Vám dostupné informace o přijímacím řízení, jehož organizace je v letošní roce jiná než v uplynulých letech. Pokud ovšem máte zájem seznámit se s prostředím naší školy podrobněji, kdy Vašimi průvodci budou stávající žáci, a informace o výuce Vám poskytnou jednotliví vyučující, navštivte naše další Dny otevřených dveří.

            Konají se ve čtvrtek 18. ledna 2024 v době od 14.00 do 17.00 hod. a v sobotu 17. února v době od 9.00 do 12.00 hod.

            Jste srdečně zváni.

            S pozdravem Jaroslav Honza, ředitel školy

          • Milujeme češtinu!

            4. 1. 2024

            Když se koncem listopadu konalo školní kolo olympiády v českém jazyce, učebna doslova praskala ve švech. Sešlo se v ní téměř třicet žáků z vyššího i nižšího stupně, kteří se přišli poprat jak s teoretickými úkoly ze všech oborů jazykovědy, tak s částí literární a slohovou.
            Statečně bojovali s gramatikou, pravopisem, syntaxí i literární teorií, přemohli frazeologii, fonetiku i fonologii a při psaní vlastního textu neváhali použít svoje ostré propisky. Pochvalu a uznání zaslouží všech devětadvacet statečných, zvítězit však mohli jen ti nejlepší.

            V kategorii starších obsadil první místo Vít Holoubek z kvinty, o jediný bod méně získaly Ágnes Bednaříková ze 3.A a Veronika Jandlová ze sexty, se ztrátou dalšího bodu je následovali František Lučný ze 3.A a Zuzana Kudličková ze sexty. První příčky v kategorii mladších obsadily Lilian Langrová a Agáta Gejdošová, o bod méně získaly Zuzana Nebojsová a Terezie Kurfiřtová, pětici nejlepších uzavřela Svetlana Bakošová (všechny z kvarty). V okresním kole nás tedy budou reprezentovat Víťa a Lili. Držíme jim palce a všem milovníkům češtiny děkujeme za účast.

            Mgr. Marta Lučná

          • DOD 2024

            4. 1. 2024

            Sobotní návštěvu školy můžete využít i v případě, že chcete podat přihlášku v podobě tiskopisu se všemi přílohami, nebo výpisu ze systému. Uvedené dokumenty odevzdejte v kanceláři v 1. patře.